Wat doet een aankoopmakelaar eigenlijk?

Wanneer je een huis gaat kopen is het handig om een aankoopmakelaar in te schakelen. Maar, in tegenstelling tot een verkoopmakelaar, is dat niet voor iedereen vanzelfsprekend. Dat komt omdat het vaak niet helemaal duidelijk is wat een aankoopmakelaar precies voor je kan betekenen. Dit terwijl een aankoopmakelaar net zo waardevol kan zijn als een verkoopmakelaar. Hoe dat werkt lees je hieronder.

Meer inzicht en informatie

Een aankoopmakelaar spreekt dezelfde taal als een verkoopmakelaar. Zij kennen het vak en weten precies waar je op moet letten bij de aankoop van een huis. Door deze scherpe blik krijg je veel meer inzicht en informatie over de procedures bij de aankoop van een huis en over het huis zelf ook!

Deskundige begeleiding

Het kan lastig zijn om je eigen weg te vinden in alle belangrijke stappen en regels die gelden bij de aankoop van een woning of het afsluiten van een hypotheek. De aankoopmakelaar helpt jou hierbij. Deze deskundige begeleiding neemt veel werk uit jouw handen, waardoor je meer tijd overhoudt voor jezelf en bovendien kunt vertrouwen op het feit dat je je zaken goed op orde hebt.

Onderhandelen

Een aankoopmakelaar zal bovendien voor jou onderhandelen met de verkoper en verkoopmakelaar. Omdat de aankoopmakelaar dit tot zijn of haar beroep heeft gemaakt is de kans groter dat er een betere prijs uitkomt dan wanneer je zelf de onderhandelingen voert.

Controle van documenten

Documentatie is erg belangrijk wanneer je een huis koopt. Dit moet in orde zijn en bovendien ook compleet. De aankoopmakelaar weet opnieuw precies waar goed op gelet moet worden en kan de documenten dus voor je nakijken.

Schakel dus een aankoopmakelaar in!

Ga je dus een huis kopen? Schakel dan bijvoorbeeld een aankoopmakelaar Rotterdam in! Je zult er geen spijt van krijgen en ongetwijfeld jouw droomhuis vinden.