Professioneel onderhoudsbedrijf? Neem geschikte rolsteigers in huis

Rolsteiger

Als je in het bezit bent van een onderhoudsbedrijf, oftewel een bedrijf dat bijvoorbeeld schilderwerken en gebouwenonderhoud voor zijn rekening neemt, dan zullen je werknemers en jij waarschijnlijk vaak aan buitenmuren van gebouwen klussen uitvoeren. Bij elke klus is het dan weer de vraag welk instrument wordt ingezet om op de gevraagde hoogte aan het werk te gaan. Veel particulieren zouden hier zelf misschien een trap of een ladder voor inzetten, maar als professional is het gebruik van steigers vermoedelijk een betere optie. Voor relatief makkelijke en snelle werkzaamheden buiten is een rolsteiger een ideale keuze. Deze is met twee personen redelijk eenvoudig en snel op te zetten en af te bouwen, terwijl het werkcomfort op deze steiger zonder meer hoog is. Door de instelbare wielen is het altijd mogelijk de steiger horizontaal te zetten.

Rolsteiger

Zo zorg je voor veilige werkomstandigheden

Een rolsteiger mag dan wel een van de veiligste manieren zijn om op hoogte te werken, feit is dat een ongeluk helaas nooit helemaal uit te sluiten valt. Als ondernemer is het altijd in zekere zin jouw verantwoordelijkheid dat je arbeidsongevallen voorkomt. Het opvolgen van de volgende tips zal je daarbij helpen:

• Bij rolsteigers is een jaarlijkse veiligheidskeuring verplicht. Negeer deze verplichting niet, en volg de adviezen op die hieruit voortkomen.

• Zorg voor uitstekende randbeveiliging. Bij werkhoogten boven de drie meter is dit verplicht.

• Houd je aan de maximale werkhoogtes. Op een niet verankerde steiger mag tot twaalf meter hoogte gewerkt worden.• Stel werkzaamheden uit als de werkomstandigheden niet comfortabel genoeg zijn.Rolsteiger.

Rolsteiger