Op zoek naar een veelzijdige boom

boom-kopen

Bomen zijn er in allerlei vormen en maten. Zo heb je bomen op stam, meerstammige bomen, bolvormige bomen, bomen als haag en nog veel meer. Voor ieder wat wils. Er zijn boomsoorten die verkrijgbaar zijn in meerdere van deze vormen. Dit maakt het hele veelzijdige bomen. Neem bijvoorbeeld de glansmispel. Deze boom is in diverse vormen te koop. Je hebt de glansmispel leiboom, de glansmispel op stam en de meerstammige glansmispel. Verder heb je ook nog de glansmispel boom, de glansmispel haag en de glansmispel als dakboom. De glansmispel is dus een hele veelzijdige boom. Maar er bestaan meer van dit soort veelzijdige bomen.

De veelzijdige en sierlijke olijfwilg

Neem bijvoorbeeld de olijfwilg. Ook dit is een zeer veelzijdige boom. Een olijfwilg is een boom die een extra zomers sfeertje kan geven aan je tuin. Het is een boom met een hoge sierwaarde vanwege de diverse kleuren in het blad. De onderkant van het blad is grijs en de bovenkant van het blad is grijsgroen en donkergroen. Daarnaast bloeien er in oktober en november ook kleine crème-witte bloemen in de boom. De aangename geur van deze bloemen kan je van grote afstand al ruiken. Deze mooie sierlijke boom is in verschillende vormen en formaten te koop. Dit maakt de olijfwilg voor vele mensen aantrekkelijk.

De verschillende vormen van de olijfwilg

Zoals aangegeven bestaat de olijfwilg in verschillende vormen. Ten eerste heb je de olijfwilg als leiboom. Deze leiboom variant kan zorgen voor een mooie afscheiding in de tuin. Ook heb je de meerstammige olijfboom. De meerstammige olijfwilg heeft een aantal grillige stammen en een mooie volle kruin. Dit maakt de meerstammige olijfwilg tot de eyecatcher van de tuin. Dan nog de bolvorm olijfwilg. Deze mooie bolvormige olijfwilg op stam is er een die niet te groot kan worden. Verder kan je ook kiezen voor de olijfwilg hoogstam. Dit is een mooie grote boom om centraal in de tuin te zetten. Ten slotte de olijfwilg haag, welke vaak toegepast wordt als haag in de Nederlandse tuin.