Onderhoudsvrije bankjes voor in de winter en zomer

houten bankje voor buiten

Tuinmeubelen

Als de zomer weer in aantocht is, is het fijn om de tuin klaar te maken voor mooie zomerse dagen. Lekker met het gezin of met familie en vrienden buiten zitten en het zonnetje. Ik krijg er nu al weer zin in ondanks dat de winter net begonnen is.

Om de tuin klaar te maken voor deze gezellige zomertijd worden er vaak een aantal dingen gedaan. Zo worden de plantjes even na gekeken en worden er eventueel nieuwe geplant. De straat wordt ontdaan van de groene aanslag die in het najaar en de winter is ontstaan door het gebrek aan zonlicht.

En de tuinmeubelen worden uit de berging gehaald om even lekker af te spoelen en eventueel met een sopje te behandelen. Dit om het stof en eventuele vuil te verwijderen.

Maar misschien heb je wel een paar bankjes in de tuin staan of wil je die plaatsen, maar kun je niet alle tuinmeubelen in een berging kwijt. Simpelweg omdat je geen grote berging hebt. Hoe handig zou het dan zijn als je tuinmeubelen hebt die je het hele jaar door kunt laten staan.

houten bankje voor buiten

Onderhoudsvrije bankjes

We blijven even bij de hierboven genoemde bankjes. Er zijn onderhoudsvrije bankjes verkrijgbaar die tevens dusdanig weerbestendig zijn dat je ze gewoon buiten kunt laten staan het hele jaar door.

Wil je een houten bankje voor buiten plaatsen dan dien je deze goed te behandelen. Als je een houten bankje buiten plaats van het verkeerde hout materiaal kan het zijn dat deze na een jaargang al flink aangetast is. Kijk bij de aankoop dan ook goed naar het basismateriaal waaruit het bankje is gemaakt. Let op dat dit een duurzaam en degelijke houtsoort is. Laat je hierbij goed adviseren door de verkoper.

Heb je een houten bankje staan die je duurzamer wilt maken, dan kan dat ook. De gemiddelde bouwmarkt heeft hier wel artikelen voor in hun assortiment waarmee je het bankje kunt insmeren. Daarna hoef je er jarenlang niet meer naar om te kijken.

Wat ook kan is een bankje uit kunststof. Deze gaat lang mee en het weer heeft hier geen vat op. In het voorjaar even afspoelen en met een sopje er over en klaar is kees.