Lichttrends: een verademing

Een tijdloze klassieker die de kamers dat unieke vleugje elegantie geeft, wordt vaak gekoppeld aan de eenvoud van de gekozen materialen en kleuren. Geef het juiste licht door alles erop te focussen: lampen die spelen met neutrale of gedurfde tinten, die een hoek versterken en deze vol vitaliteit en karakter geven, zijn echte liefhebbers van de lampenwinkel. Bij vele lampenwinkels zullen ze adviseren om je stijl te respecteren en, als je van mode houdt en deze graag volgt, kies dan de trends van het jaar: het verleidelijke grijs of het felgele.

Minimalistische stijl

De minimale stijl houdt van het essentiële en elimineert alle franjes, less is more, zeggen de Engelse lampenwinkels, en wat is daarom beter als het op verlichting aankomt dan eenvoud? Er zijn verschillende voorstellen voor degenen die van deze stijl houden en deze met het juiste licht willen voorstellen: de zoektocht naar lichte materialen, neutrale kleuren en functioneel design is alles wat je nodig hebt. Zelfs een gloeilamp met gekleurde esthetische draden wordt een trend.

Een vleugje goud

Wanneer minimalisme samengaat met de smaak van luxe, worden nieuwe collecties geboren waar de dominante toon die van goud is. Een luxelijn bij een lampenwinkel kenmerkt de meest verrassende trend voor 2021 waar elegantie, verfijning en aandacht voor detail ook protagonisten worden op het gebied van verlichting. Edele materialen worden gecombineerd met unieke ontwerpen.

Een zeer populaire trend voor deze 2021 is om te kiezen voor designlampen: hangende, aanrechtbladen of kroonluchters in de keuze zullen ons de smaak voor de schoonheid en het unieke karakter van het stuk leiden. Als je van kunst houdt, kun je niet zonder schilderijen aan de muren en details die het verschil maken. De lampen die worden gekenmerkt door een werkelijk uniek design vertegenwoordigen de juiste koers: een vleugje kunst die je niet kunt opgeven.