Hoe je botanisch behang mooi stylen in jouw woonkamer

behang botanisch

Als je op zoek bent naar nieuw behang, dan is botanisch behang misschien wel iets voor jou. Dit behang is gebaseerd op de natuur. In dit behang zie je vaak verschillende soorten planten, weelderige bladeren en veel groentinten. Dit behang botanisch kan dus een hele andere sfeer aan je huiskamer geven. In dit artikel geef ik je een aantal tips waar je op moet letten bij het stylen van behang botanisch in je woonkamer.

behang botanisch

Kleuren terug laten komen

Het behang bestaat meestal uit verschillende groentinten en eventueel nog wat andere kleuren die hierbij passen. Het is mooi als je wat kleuren uit het behang terug laat komen in je interieur. Als lichtgroen bijvoorbeeld een kleur is die terug komt in het behang, dan is het mooi om ook wat lichtgroene accessoires aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan sierkussentjes in je bank, kaarsen, droogbloemen etc.

Rustige sfeer behouden in je woning

Doordat dit botanische behang van zichzelf al veel patronen en kleurtinten bevat kan het wat drukker overkomen in je woning. Het is dus belangrijk dat je meubels en accessoires neutrale kleuren hebben en dat er geen andere patronen terug komen in je interieur. Als je wat rustigere meubels en accessoires hebt en een wat drukker behang valt het behang ook meer op en wordt het de blikvanger in je woning. Doordat je dan ook een contrast creëert zorg je voor een rustige sfeer in je woning en dit is erg belangrijk en prettig.

Niet teveel groen

Doordat er in het botanische behang veel groentinten voorkomen is het belangrijk om verder in je woning niet teveel groen terug te laten komen. Zoals ik net al benoemde is het mooi om één groentint te kiezen en die af en toe terug te laten komen in je accessoires. De rest van de accessoires kun je dan bijvoorbeeld in het goud, wit of beige aanschaffen.