Het belang van een goed bureau

elektrisch verstelbaar bureau

Steeds meer mensen beginnen achter een bureau te werken. In Nederland zijn wij vooral afhankelijk van diensten, wat betekent dat we vooral banen hebben die voornamelijk achter een bureau worden uitgevoerd. Inmiddels werken een aantal miljoen mensen fulltime, 5 dagen per week achter een bureau. Om te voorkomen dat dit ongezond wordt, wordt er zoveel mogelijk ontwikkeld op het gebied van bureaus. Denk bijvoorbeeld aan een zit sta bureau of een elektrisch bureau. De vraag is echter, waarom is een goed bureau zo belangrijk en hoe kunnen we ervoor zorgen dat we zelf achter ons bureau zo gezond mogelijk blijven?

De ontwikkeling in bureaus

Het is inmiddels bewezen dat een standaard bureau al snel niet meer aan onze eisen kan voldoen, met name wanneer we fulltime achter een bureau werken. Daarom wordt er constant ontwikkeld in bureaus. Een voorbeeld hiervan is een zit sta bureau, waarbij je niet alleen achter je bureau hoeft te zitten, maar ook kunt staan. Hoewel dit idee misschien even wennen is, blijkt uit onderzoek dat staan achter je bureau je een stuk gezonder en meer in vorm houdt. Eigenlijk hoef je hiervoor dus niks bijzonders te doen, behalve staan. Een eitje, toch?

Wat kun je zelf nog meer doen?

Om te beginnen is het in elk geval van groot belang dat je zelf voor een goed bureau van het juiste formaat zorgt. Wanneer je namelijk werkt achter een bureau dat niet helemaal bij jou past, dan kun je al snel last krijgen van verschillende klachten. Om dit te voorkomen kun je bijvoorbeeld kiezen voor een elektrisch bureau. Daarnaast is het van groot belang dat je let op je houding wanneer je achter je bureau zit of staat. Het lijkt misschien vervelend, maar kan je later een hoop gezeur besparen in bijvoorbeeld je rug of je schouders. Beweeg daarnaast eens in de zoveel tijd, dit houdt je spieren en je botten gezond.