Geschikt voor bijna elke klus

zagen

Iedereen die regelmatig klust heeft een decoupeerzaag in zijn bezit, voordeel van de zagen is dat je de zaag voor heel veel werkzaamheden kunt gebruiken. Decoupeerzagen zijn uitgerust met een smal zaagblad wat in verticale richting heen en weer beweegt, door het smalle zaagblad kun je perfect figuren en rondingen zagen. Het aanbod zagen is groot, zo zijn er zagen om hout, metaal en kunststof te zagen. De meeste zagen zijn eenvoudig te hanteren door de vormgeving ervan. 

Welk model moet je nemen?

Het is niet eenvoudig tussen de verschillende merken decoupeerzagen een geschikte zaag te vinden, of te weten welke zaag je nodig hebt. Het vermogen van een decoupeerzaag is wel een belangrijke eigenschap, hoe hoger het vermogen hoe dikker het materiaal kan zijn om te zagen. Het toerental is ook een belangrijk onderdeel, bij verschillende toerentallen kun je ook diverse materialen zagen. Elk materiaal heeft zo zijn eigen toerental om het eenvoudig te kunnen zagen. Bij het zagen van kunststof heb je een lager toerental nodig dan bij het zagen van hout. 

decoupeerzagen

Stof opvangen?

Wanneer je veel moet klussen bij mensen thuis, zijn er decoupeerzagen op de markt die voorzien zijn van een stofzak om het stof op te vangen tijdens het zagen. Het scheelt ook tijd omdat je na het zagen niet hoeft te vegen of te stofzuigen, het heeft dus meerdere voordelen om een dergelijk model te gebruiken. Na alle voordelen is er een klein nadeel, de prijs van een decoupeerzaag met stofzak ligt iets hoger dan een model zonder stofzak. Bij toolnation.nl zijn er verschillende modellen beschikbaar.