Eiken panelen op maat

Aangepaste eiken panelen voor elke kamer in uw huis 

Eiken panelen op maat zijn een populaire manier om wat karakter aan uw keuken toe te voegen. Houd bij het kiezen van de kleur van de houten panelen rekening met het andere houtwerk in de kamer dat door de kleurverandering kan worden beïnvloed. Een verandering van verf zou bijvoorbeeld een groot verschil maken in het algehele uiterlijk van de kamer en het lijken alsof het een gereviseerd ontwerp heeft gehad. Als je de lambrisering zelf gaat vervangen, kun je het beste één kant tegelijk schilderen, zodat je kunt zien hoe het schilderij gaat en of het goed gaat werken met de bestaande lijst. Het kan even duren voordat je de juiste kleur en stijl voor je kamer hebt gevonden en je moet goed nadenken voordat je begint te schilderen, maar dit is de beste manier om het idee te testen op bestaande lijsten. 

Wat is eikenhout eigenlijk? 

Eik is een hardhout en heeft natuurlijke tannine, waardoor het een rijke, donkere kleur heeft die erg aantrekkelijk is. Je kunt ook kiezen voor een lichtere bruine tint om de ruimte een evenwichtig effect te geven of je kunt de eiken panelen op maat helemaal in een andere kleur schilderen. Als je bijvoorbeeld een rustieke landelijke keuken wilt hebben, dan kan het schilderen van de panelen in warme honingtinten beter zijn dan de warme honingtinten van bruin en beige. Je zou zelfs kunnen kiezen voor een antiek bruin en zwart combinatie om de indruk te wekken dat je in een bibliotheek of art deco periode zit. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat het past bij de rest van de meubels en accessoires in de kamer. 

Eiken panelen op maat, ideaal voor iedere kamer in uw huis 

Op maat gemaakte eiken panelen zijn ideaal voor slaapkamers, omdat ze een sfeer van verfijning en klasse creëren. De manier waarop je de slaapkamer inricht, is aan jou, maar je wilt niet dat de panelen te druk zijn zodat er niets onder zit. In plaats van de panelen rechtstreeks op de muur te schilderen, kunt u deze aan één kant onafgewerkt laten en stof gebruiken om het af te werken. Als u de onafgewerkte panelen aan één kant van de kamer blootlegt, kunt u de rest van de kamer decoreren met stof in plaats van verf of behang.