Een rolsteiger kopen

Het komt steeds vaker voor dat huishoudens zelf een steiger of rolsteiger kopen. Dit doen ze niet altijd helemaal zelf, maar met de buren of met vrienden of familie. Als je daar logisch over nadenkt is dat ook helemaal niet zo een verkeerd idee. Om de bovenste ramen te wassen laat je nu wellicht wel eens de glazenwasser komen of ben je nu zelf moeilijk aan het doen met een ladder of trapje. Door een steiger samen aan te schaffen wordt de investering dragelijker en kun je daarnaast ook nog eens kosten besparen doordat je bepaalde expertise niet meer hoeft in te huren. In dit artikel vertellen we over de verschillende soorten steigers.

Rolsteiger

Voor huishoudens is de rolsteiger waarschijnlijk de meeste voorkomende steiger van allemaal. Dit komt onder andere doordat een rolsteiger gemakkelijk verplaatsbaar is met de bijbehorende wielen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld heel gemakkelijk de bovenste ramen van je woning schoonmaken of je Frans balkon opknappen. Daarnaast is een rolsteiger ook gemakkelijk omdat de hoogte van de rolsteiger tijdens het opbouwen zelf kan worden bepaald.

Vouwsteiger

De vouwsteiger is de meest simpele vorm en neemt daarnaast ook de minste ruimte in beslag. De vouwsteiger kan namelijk gemakkelijk worden opgevouwen en vervolgens ook worden meegenomen en de berging worden geplaatst zodra je het niet meer nodig hebt.

Kamersteiger

Houd je ervan om zelf binnen wat klusjes op te knappen zoals het schilderen van je wanden of kozijnen? Vaak gebruikt men hiervoor een simpele trap. Alleen een trap zorgt voor wat minder stabiliteit dan een kamersteiger. Daarnaast is het bij sommige woningen niet eens mogelijk om met een simpele trap bij het plafond van een woning te komen. Daarom is het gebruik van een kamersteiger voor een binnenklus op hoogte ideaal.

Meer over thuis klussen?

Ben je van plan om thuis meer zelf te gaan klussen en ben je nog op zoek naar enkele bouwtips? Het kan dan geen kwaad om je online wat oriënteren en wat filmpjes te kijken.