De voordelen van een houten vloer in je koophuis

Een huis kopen: het is een grote stap in je leven, zowel financieel als emotioneel. Je wil natuurlijk een mooie woonplek voor jezelf hebben, maar daarnaast is een koopwoning ook een investering. Je wil dus bij alle grote aankopen goed nadenken of het niet alleen jouw leven leuker gaat maken maar ook gunstig is voor de waarde van je woning. Bij een houten vloer is dat vrijwel altijd het geval. Houten vloeren zijn gewild en gaan lang mee. Veel mensen hebben dan ook een voorkeur voor een woning waar al zo’n vloer in ligt. Eikenhout is met name populair maar er zijn nog veel andere opties. 

Houten Vloer

De voordelen van een houten vloer

Hout is relatief prijzig en vraagt om best veel onderhoud. Waarom zijn er dan zoveel mensen die het graag in huis willen halen? Dat heeft een aantal redenen. Ten eerste is hout een zeer veelzijdig materiaal. Het past dus in zowat elke ruimte en bij zowat elk type interieur. Een houten vloer kan in de slaapkamer, woonkamer en zelfs de keuken. In de keuken is het wel belangrijk dat de vloer tegen een stootje kan, maar daarvoor zijn er alternatieven bedacht zoals een extra beschermlaag. Hout kun je dus alle kanten mee op. Bij goed onderhoud gaan houten vloeren ook erg lang mee. Eens in de zoveel tijd is behandeling nodig om de levensduur te verlengen.

Onderhoud van houten vloeren

Hout raakt relatief snel beschadigd als er bijvoorbeeld vuil op de vloer blijft liggen. Het trekt dan in de vloer of laat vervelende krassen achter die je er niet snel uitkrijgt. Toch zie je dat minder goed op hout door de unieke structuur. In ieder geval wil je dit alsnog zoveel mogelijk voorkomen. Kies er daarom voor om de vloer dagelijks of om de dag even snel te reinigen met een stofzuiger of bezem. Schoonmaken met water ofwel dweilen hoeft minder vaak. Gebruik ook nooit meer water dan nodig is want dit kan in het hout trekken.