Complete vloerverwarming set voor natbouw-installaties

Wanneer het winter is en koud wordt is het fijn om thuis te komen in een lekker warm huis. Om te zorgen dat je voeten niet koud worden wanneer je over de koude vloer loopt, is een vloerverwarming ideaal. Er zijn watergedragen vloerverwarmingen en elektrische vloerverwarmingen. Een complete vloerverwarming set is gebaseerd op een watergedragen vloerverwarmingssysteem. Deze sets zijn speciaal samengesteld voor verschillende grootte ruimtes. Deze vloerverwarmings sets zijn bedoeld als hoofdverwarming. De prijs komt tot stand door de grootte van de ruimte, de soort warmtebron en de materialen die worden gekozen. Een belangrijk punt bij het kiezen van een set is de temperatuur van het aanvoerwater wat uit de warmtebron stroomt. De hoogte van de temperatuur bepaald namelijk welke soort verdeler er moet worden gebruikt. 

Hoogtemperatuursystemen

Wanneer het water wat vanuit de warmtebron stroomt warmer is dan het water dat nodig is voor het vloerverwarmingssysteem, is er sprake van een hoogtemperatuursysteem. Het aanvoerwater zal eerst de goede temperatuur moeten hebben voordat het in het vloerverwarmingssysteem kan worden gepompt. In dit geval zit er in de complete vloerverwarming set een verdeler uitgerust met apparaten die het water kunnen mengen. Zo’n mengverdeler mengt het retourwater met het te hete aanvoerwater totdat het aanvoerwater is afgekoeld tot de juiste temperatuur. De juiste temperatuur is de temperatuur die in is ingesteld op de thermostaat die erbij wordt geleverd. De verdeler die bij de set zit is van staal, of tegen een meerprijs van RVS of kunststof.

Laagtemperatuursystemen

Bij een laagtemperatuursysteem is het water wat uit de bron stroomt al meteen de juiste temperatuur voor het vloerverwarmingssysteem of heeft het een iets lagere temperatuur dan gewenst.Het kan zijn dat het systeem warmer water nodig heeft. In dit geval voegt de verdeler warmer water toe aan het systeem om de goede temperatuur te bereiken. Wanneer de temperatuur van het water wat uit de warmtebron komt hoger is dan 40 graden Celsius maar lager dan 65 graden Celsius, wordt er bij de complete vloerverwarming set gebruik gemaakt van een stalen LVT-verdeler met circulatiepomp. De temperatuur is dan te hoog om de vloer in te laten stromen, maar te laag om een reguliere verdeler te gebruiken. Bij een aanvoer van minder dan 45 graden Celsius (ook wel LT-systeem genoemd) wordt er gebruik gemaakt van een RVS verdeler. 

Complete vloerverwarming set met mengverdeler

Een complete set voor een natbouw-installatie staat uit een vloerverwarmingsverdeler, aansluitkoppelingen, een vloerverwarmingsbuis, randisolatie en een bochtondersteuning. De bochtondersteuning beschermt de buizen wanneer deze van de verwarmingsverdeler de vloer in gaan. Bij een complete vloerverwarming set met mengverdeler wordt er gezorgd dat het te hete water uit de warmtebron op de goede temperatuur wordt gebracht. Wanneer het water uit de warmtebron komt, gaat het naar de mengverdeler. Zodra de mengverdeler het water op de juiste temperatuur heeft gebracht, stroomt het water de vloer in. Hier zal het water warmte afgeven aan de vloer, waardoor de vloer opwarmt. 

Heb je interesse in een complete vloerverwarming set? Neem dan eens een kijkje op de website van VloerverwarmingStore