Bestaat een winterharde palmboom, waar vind je ze en hoe verzorg je ze?

Een eerste geruststellend antwoord is: ja, een winterharde palmboom bestaat. Uiteraard is dit ‘winterhard’ niet oneindig. Zo zal je bijvoorbeeld bij de beschrijving van een bepaalde palm lezen dat hij in pot winterhard is tot -10°C, in volle grond tot -14°C en dat je hem in de winter vanaf -8/-10°C moet afdekken met een vliesdoek. Het vraagt dus een klein beetje extra aandacht. Maar dit wil toch wel zeggen dat je je winterharde palmbomen gerust buiten kunt laten staan. Je kiest met andere woorden onmiddellijk de definitieve standplaats van je palmbomen wanneer je je tuin inricht. Met de nodige verzorging mogen ze er jarenlang blijven staan en zullen ze altijd een exotische uitstraling aan je tuin geven.

Hoe verzorg je winterharde palmbomen?

Naast degelijke bescherming tegen harde vorst, moet je winterharde palmboom ook de nodige meststoffen en water krijgen. Hiervoor vraag je best raad aan de verkoper. Of je leest goed de beschrijving die telkens bij de planten vermeld staat. Naarmate de palm groeit, komen er nieuwe bladeren bij en anderzijds zullen er bladeren afsterven. Deze laatste verwijder je en dan krijg je terug een frisgroen palm in je tuin.

Waar vind je winterharde palmbomen?

Bij gerenommeerde en ervaren plantenzaken die gespecialiseerd zijn in exotische planten ben je aan het juiste adres als je een winterharde palmboom zoekt. Je vindt er heel wat soorten. En je vindt er ook andere exotische planten die ons klimaat kunnen trotseren. Blijf je bij palmbomen of ga je diverse tropische planten, bloemen, struiken en bomen door elkaar heen mengen? Het kan allemaal! Soms vind je palmbomen in aanbieding en kun je voor een zeer voordelige prijs je tuin inrichten. Je bomen en planten worden aan huis geleverd. Geef ze een mooie plek in je tuin zodat ze optimaal tot hun recht komen. Welke stijl van woning je oog hebt, enkele palmbomen geven aan je huis een zuiderse uitstraling.