Actuele woontrends

Als je dit artikel leest, is er een grote kans dat je op zoek bent naar wooninspiratie. Een interieur waarin jij je thuisvoelt is ontzettend belangrijk. Zeker in tijden van pandemie, waarin we nog meer tijd dan anders thuis doorbrengen. Bij woonwinkel rijssen kun je naast inspiratie en advies ook voor de mooiste inrichting terecht. Kan jouw interieur wel een upgrade gebruiken en ben je benieuwd naar de actuele woontrends? Lees dan snel verder. In het artikel van vandaag zetten we een aantal belangrijke hedendaagse trends voor je op een rijtje. Hopelijk doe je er wat inspiratie mee op!

Hoewel deze trends van het voorbije jaar zijn, doen ze het nu nog steeds goed en kun je ze perfect in je interieur verwerken. Veel van deze trends blijven daarnaast waarschijnlijk nog wel een tijdje hangen. Je kunt ervoor kiezen om je hele interieur op de schop te gooien, maar ook met een paar kleine aanpassingen kun je al een geheel nieuwe uitstraling creëren. Volgens woonwinkel rijssen waren grote trends van het afgelopen jaar het gebruik van warme kleuren, dit zorgt voor een knusse woonruimte. Ook het gebruik van pastelkleuren was en is populair, ideaal als je op zoek bent naar een wat frisser interieur.

Duurzaam en urban jungle

Twee andere trends die we in het voorbije jaar veel hebben gezien, zijn het gebruik van verschillende patronen en motieven en het gebruik van duurzame materialen. Het gebruik van verschillende patronen en motieven doet denken aan de ‘urban jungle trend’, maar je kan dit ook geheel op een andere manier inrichten. Zo kun je verschillende dierenprinten met elkaar combineren om een ‘urban jungle’ look te creëren. Het gebruik van duurzame materialen kun je hier ook goed in verwerken, om het geheel een groene uitstraling te geven. Duurzaamheid verwerken we sowieso steeds meer in ons dagelijkse leven en kan dan ook perfect worden doorgetrokken tot in ons interieur.